Tänään syntyi tekstiä ja ruisleipää

Hiihtoloman viimeiset tunnit ovat käsillä ja vihdoin minulla on sellainen olo, että tekstiäkin syntyy. Pari sivua tänään. Se ei ole superpaljon, mutta on sellainen olo, että tämä kulkee kyllä. Otin tavoitteekseni lähettää jokaiselle kirjoituskurssin tapaamiselle tekstiä. Edellisen lähetyskerran päälle on nyt syntynyt seitsemän sivua. Se on ihan hyvä määrä. Jos tämä tahti pysyy, valmistakin tulee joskus.

Sain puolitoista vuotta sitten itselleni ruisleivän juuren uskomattoman hienon harrastukseni Elämyskerhon kautta. (Elämyskerhosta lupaan kertoa myöhemmin lisää.) Siitä lähtien juuri on odottanut pakastimessa leipojaansa.

Tällä viikolla päätin vihdoin alkaa ruisleivän tekoon ja otin juuren pois pakkasesta torstaina. Elvytin ensin juurta pari päivää ja sitten hapatin taikinavelliä vielä vuorokauden ajan. Tänään leivoin leivän. Pariin otteeseen täytyi kyllä soittaa äidille ja varmistaa, että olen tekemässä jotain järkevää. Äidin kannustus auttoi ja leivästä tuli ihan mahtavaa. En välttämättä odota puoltatoista vuotta seuraavaan leipomiskertaan.

Ihanaa tämä pystyvä olo!

Tällaisia niistä tuli.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hehkutusta!

Aina sopivasti syyllinen olo

Vitkasteltu viikonloppu