Mitä luen nyt?

Lapsena luin lähikirjastosta kaikki mahdolliset kirjat. Nukuin niin, että tyynyn alla oli kasa kirjoja. Luin aina paljon, mutta jossain vaiheessa opiskelu otti yliotteen lukemisesta. Kun luki päivät pitkät tietokirjoja opiskelua varten, ei jaksanut lukea muuta. Sitten tuli älykännykän, sosiaalisen median ja Netflixin aika ja lukemiselle tuli kamalasti kilpailijoita.

Olen kuitenkin päättänyt, että lukeminen on edelleen minun juttuni. Pidän laukussa kirjaa, jonka nappaan esille niissä tilanteissa, joissa kännykkä helposti etsiytyy käteen. Pakotan itseni lukemaan ja se kannattaa. Tulee oikeasti luettua enemmän.

Vajoan toisinaan keskittymiskyvyttömyyteen. Silloin lukeminen tuntuu liian raskaalta. Mielenkiinto herpaantuu ja tulee tartuttua kännykkään kirjan sijaan. Miten onkaan mahdollista, että ihanien ja kiinnostavien tarinoiden sijaan tulee ajauduttua lukemaan Facebookia, Lemmikkipalstoja ja Vauva.fi:tä? Se on käsittämätöntä, koska netti tarjoaa paljon turhauttavaa ja ihan turhaa luettavaa. Miksi en lue sitä, mitä oikeasti haluan lukea?

Olen keksinyt keinon. Minulla on kesken monta eri kirjaa. Toisinaan pinoan ne viereeni ja aina keskittymisen herpaantumisen hetkellä vaihdankin kirjan toiseen kirjaan enkä kännykkään, vaikka mieli tekisi. Ja niin tuleekin luettua yllättävän paljon enemmän!

Tällä hetkellä keskeneräisten kirjojen pino näyttää tältä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hehkutusta!

Aina sopivasti syyllinen olo

Vitkasteltu viikonloppu