Hehkutusta!

Olen voittanut kirjoituskilpailun.

Osallistuin alkusyksystä Suomen kipu ry:n Kipu liikuttaa -kirjoituskilpailuun tekstilläni Kohta kipua ei enää ole. Suureksi ilokseni tekstini voitti koko kilpailun.

Se on aivan uskomatonta! En vain oikein tiedä, miten tähän suhtautuisin. Olen huono kilpailemaan. En yleensä kilpaile oikein missään. Vetäydyn herkästi pois tai lyön koko homman leikiksi. Vihaan hampaat irvessä kisaamista.

Nyt kuitenkin kilpailin omassa lajissani. Tämä oli koko elämäni toinen kirjoituskilpailu. Aluksi kävin kurkkimassa kirjoituskilpailun sivuja siinä toivossa, että saisin tietää jotain sijoituksestani. Sitten luovutin. Ajattelin, että ei minun tekstini kuitenkaan riitä. Ajattelin, että sinne on osallistuttu monilla varmasti paremmilla teksteillä. Aloin vetäytyä.

Niinpä olikin uskomatonta saada tietää, että voitto todella on tullut minulle. Se rohkaisee älyttömästi. Tekee mieli kirjoittaa heti seuraavaan kilpailuun ja sitä seuraavaan. Tulee sellainen olo, että ehkä oikeasti osaan kirjoittaa.

Moni sanoo minulle niin. Siis että osaan kirjoittaa. Kuulen sen kyllä, mutta en aivan usko. Tiedän itsessäni monia puutteita. Huomaan puutteet hyvin herkästi ja taatusti keskityn niihin.

Toisaalta nautin siitä, että ihmiset lukevat tekstejäni. Sen verran varma niistä olen, että uskallan antaa luettavaksi. On ihanaa luoda jotain sellaista, joka antaa toiselle jotain. Kohta kipua ei ole -teksti on sellainen. Se antaa tunteita. Se liikuttaa.

Minusta ei ikinä pitänyt tulla kirjailijaa. Minusta piti tulla kustannustoimittaja. Halusin ennemmin tehdä töitä niin kovasti rakastamani kirjallisuuden taustalla. Halusin tehdä tärkeää työtä joutumatta parrasvaloihin.

Minusta ei tullut kustannustoimittajaa, mutta nyt haaveilen varovasti siitä, että minusta tulisikin kirjailija. Alan koko ajan enemmän ja enemmän uskoa, että se voi olla mahdollista. Työtä se vaatii, mutta miten ihanan palkitsevaa työtä se on!

Tämä palkinto vei minut pienen askelen eteenpäin. Se antoi uskoa. Siinä se oli paikallaan. Niin uskomattoman ihana juttu!

Kurkkaa linkin takaa tiedote palkituista:
http://www.suomenkipu.fi/2017/10/kipu-liikuttaa-kilpailujen-voittajat-palkittiin/

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Mahtava juttu! Rohkea sinä, hienoa! Voitto osui varmasti oikealle henkilölle! Jään odottamaan tekstiäsi! Sä todellakin osaat kirjoittaa, saat olla ylpeä itsestäsi! Ihanaa!!! Tuntuu jotenkin hassusti siltä kuin mäkin olisin voittanut sun voittaessa :D Ehkä se on tämä adoptiotaipaleen & lapsettomuuden yhteys, joka saa tän tunteen aikaan.
Noora Friman sanoi…
Tuhannesti kiitoksia kauniista sanoistasi! ne todella kannustavat.
Anonyymi sanoi…
Mitä kuuluu? :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aina sopivasti syyllinen olo

Vitkasteltu viikonloppu