Kyllä minua kiinnostaa, mitä mieltä minusta ollaan

Kuuluisi kai sanoa, että en välitä, mitä mieltä minusta ollaan. Olisin vain rohkeasti oma itseni. Olisipa hienoa, jos se olisi kohdallani totta. Menisi nimittäin paljon vähemmän energiaa kaiken oman toiminnan puimiseen.

Minua kiinnostaa paljonkin se, mitä mieltä minusta ollaan. Se johtuu siitä, että olen epävarma itsestäni. Olen myös aika ankara itselleni. En pidä konflikteista ja minua kammoksuttaa se, että persoonani saattaa herättää muissa negatiivisia tunteita.

Kaikesta tästä huolimatta ja kaiken tämän tietäen pyrin kuitenkin koko ajan olemaan oma itseni ja tekemään niitä asioita, joista nautin. Yritän esittää, että olisin itsevarmempi. Feikkaan, kunnes se muuttuu todeksi.

Analysoin silti jatkuvasti ihmisten reaktioita. Etenkin viime aikoina olen sortunut analysointiin, kun olen entistä enemmän kertonut itsestäni ja innostuksistani. Ensin epäröin pitkään, sitten kerron ja lopulta jään säikähtäneenä tarkkailemaan ihmisten reaktioita. Pelkään, että vaikutan liian ylpeältä tai liian aktiiviselta, liian hiljaiselta, liian äänekkäältä, liian itsekeskeiseltä, liian avoimelta, liian sulkeutuneelta. Kamalaa energian tuhlausta!

Kaikki tämä analysointi aktivoitui taas, kun kerroin Facebookissa kavereilleni tästä blogista. Oli paljon turvallisempaa, kun blogiin tultiin vain Toiveissa-blogin kautta. Siellä on turvallinen lukijakunta, jotka lukevat tekstejäni puhtaasti, koska haluavat. Facebookin kautta lukijaksi saattoi tulla kuka vain kavereistani. Ehkä he klikkasivat blogiini velvollisuudentunnosta. Ehkä he kävivät kurkkaamassa, tuhahtivat koko touhulle eivätkä enää ikinä palaa. Aika hurjaa!

Samaan aikaan tiedän koko ajan, että olen todennäköisesti itseni pahin kriitikko. Kukaan ei tietenkään jaksa käyttää energiaansa minun persoonani vatvomiseen. Ei ainakaan ikuisesti. Ja jos joku ei jaksa minun kiinnostuksen kohteistani innostua, se ei haittaa. Tiedänhän minä, mutta kuinka sen vakuuttaisin säikähtäneille tunteilleni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hehkutusta!

Aina sopivasti syyllinen olo

Vitkasteltu viikonloppu