Opettaja

"Opettajaa minusta ei ainakaan tule!"

Eikä oikein meinannut tullakaan. Ainakaan virallisesti. Olin valeopettaja, epäpätevä, työnhaun pahnanpohjimmainen todella pitkään. Siihen on monta syytä ja varmasti palaan niihinkin aiheisiin myöhemmin.

Nyt kuitenkin olen opettaja ja rakastan työtäni kovin. Työni on todella innostavaa ja saan puuhata omien intohimojeni eli kielen ja kirjallisuuden parissa päivät pitkät. Saan viettää aikaa nuorten kanssa ja keskustella kiinnostavista asioista. Saan osallistua nuorten elämään ja antaa yhdenlaista aikuisen mallia.

Nyt kuitenkin olen opettaja ja työni ärsyttää minua. Työni on hektistä. Kaipaisin työpäiviini aikaa ajatuksille. Työni on äänekästä ja tunteikasta. Aina joku on pahalla tuulella eikä halua osallistua. Aina joku huutaa. Jollakin on aina asiaa. Ei ole hiljaista hetkeä. Koko ajan pitää muistaa sata asiaa ja selvittää kymmenen.

Sellaista kai se työelämä on. Aina on vähän kaipuu lomalle, mutta plussan puolelle jäädään. Ihan hyvä työ. Toivottavasti se säilyy pitkään positiivisvoittoisena!

Toivoo N

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Työsi on varmasti mielenkiintoista :) Mukava olisi kuulla myös ammatillisesta taipaleestasi tähän työtehtävään, johon viittasitkin :) t.kolmenkympin kriisi ja uranvaihto mielessä :D
Noora Friman sanoi…
On se!

Kerron taipaleestani opettajan työhön pian. Lyhyesti se on tarina, jossa mistään ei tule ikinä valmista ja kaikessa kestää superpitkään ja jossa koin jatkuvasti olevani kamalan huono.

Tsemppiä uranvaihtoajatuksiin!
Anonyymi sanoi…
Hei! Minuakin kiinnostaisi kovasti kuulla polustasi opettajaksi. Mitä teit ennen sitä ja miten päädyit opiskelemaan? Ja entä millaista työsi nyt on? T. Toinen alanvaihtoa suunnitteleva, joka pohtii kirjallisuuden ja Suomen kielen opintoja
Noora Friman sanoi…
Kiitos muistutuksesta! Kirjoitan pian.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vitkasteltu viikonloppu

Tänään syntyi tekstiä ja ruisleipää

Mitä luen nyt?